Togsjef 2019

Fra Nesøya 17mai
Hopp til: navigasjon, søk

Mannskap - Togsjef 2019[rediger]

I 2019 var vi 10 ressurser inkl. rode leder. I tillegg lånte vi inn en fra dekor til legevakt, en fra lodd som vei sperre og logistikksjef til vei sperre. Samt to fra rigg som fulgte lastebilen for sikkerhetens skyld.

I forkant av 17. mai: Diverse mail utveksling i forkant av arrangementet:

- gjennomgang av brannrutiner: torunn.skard.almaas@asker.kommune.no

- låne hjertestarter: elinb@bikuben-barnehage.no

- mail til korpset for å avtale oppmøtetid og rekkefølge i toget: aneschoning1@hotmail.com

- låne nøkkel til FAU-boden inne på skolen for å sjekke faner og flagg – for 2019 var kontaktperson rodeleder Benedicte Grevstad – benedicte.grevstad@gmail.com

- hjelp til å legge ut oppmøtetidspunkt på facebook/Itslearning: maria.rooney@asker.kommune.no og anne.hallen@asker.kommune.no evt. kari.singsaas@asker.kommune.no

- Mail ledere i Nesøyas barnehager med info om oppmøte og rekkefølge i toget.

- Få tak i navn på foreldrekontakter i alle trinn slik at de legger ut info om toget på FB sidene til trinnet, med oppfordring til alle foreldre om å ta en prat med barna vedrørende å holde seg i toget helt frem til skolen.

- Dobbeltsjekke at foreldrekontakter i 7. trinn tar ansvar for flaggborgen på Skaugum og at disse også tar ansvar for flaggborgen i det lokale toget.

- Kommunisere telefonnummer til lege på Facebook.

- Se over fanene i god tid – krokene som holder fanen må sjekkes og evt byttes (kjøpte kroker på Clas Olson i 2018, resten av krokene ble lagt i inne-boden til FAU).

- 16 mai - ettermiddagen: Stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai, etter at barna har øvd med dem på dagtid (ikke før). I 2019 gjorde vi dette på Regnbuen – tok med fem strykejern og strukebrett. Det holder med tre. Etter at flaggene var strøket plasserte vi dem + 10 bæreseler fra FAU-boden utenfor hovedinngangen (under taket) - nattevaktene passer på.


17. mai – på selve dagen:

- Nattevaktene og 7. trinns klassekontaktene bar flaggene til Skaugum bussene 17 mai. (NB trinn fanene skal IKKE til Skaugum, de brukes bare i lokalt tog).

- Etter Skaugum toget får trinn faner og flaggborg plass i en stor bil. En person fra togroden tar imot dette fra Skaugumbussene når bussene kommer tilbake fra Asker (ca klokken 10.30) og frakter alt til Hvamodden i god tid før Nesøyatoget starter. Husk å få med trinn fanene fra FAU-boden, disse har ikke vært med i Skaugumbussene. Vi valgte å kun ha ni flagg og hoved fanen i det lokale toget. Da var det nok bandolærer til alle flagg og fanen slik at det ikke var behov for å bytte underveis.

- Organisering av selve Skaugum toget gjør skolen. De øver også kun til Skaugum toget. All info vedrørende det lokale toget må vi stå for selv. Fint å møte opp på 16 mai under øvingen og presisere at i det lokale toget går de tre og tre. Dette skaper en bedre oversikt for de voksne som følger.

- Ressursene som skal gå med toget/styre dette møter ved Hvamodden 45 minutter før toget med kritt. Rekkefølgen for toget skrives på bakken. Greit å begynne å skrive oppstillingen for toget ved innkjøringen til Hvamodden. Barnehagene stilte opp ved parkeringen for ikke å måtte stå i bakken og fulgte bare på etter 6 trinn. Ingen biler slapp inn eller ut etter at vi hadde startet oppstillingen.

- Sørge for at trinn fanene og flaggene + bæreseler er der i god tid – stilles opp langs gjerdet i riktig rekkefølge, 10 m mellom hvert trinn. Trinn fanene ble båret av en fra tog roden for hvert trinn. Trinn kontaktene gikk ved siden av trinnet på begge sider.

Rekkefølge: Lastebil med høytaler, Flaggborg (9 flagg, 3 i bredden), 7. trinn, 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, Korpsfane-Korpset, 5. trinn, 6. trinn, Bikuben barnehage, Nesøya barnehage, Vendla barnehage. Deretter alle som ønsker å slutte seg til toget.


- Passe på at Nesøyabussen (265) får passert ved Hvamodden ca klokken 12.00. Toget startet å gå når bussen hadde passert og sperring satt opp. Neste buss var kansellert slik at vi hadde god tid på oss.

- Lastebilen ledet tempoet på toget – tog sjefen satt på planet og styrte musikken, samt hadde dialog med sjåføren vedrørende farten slik at det ikke ble for stor avstand mellom lastebil og flaggborg. Vi forsøkte i år å endre litt på innkomsten til skolen, med at lastebil, flaggborg og 7 trinn skulle gå opp Tverråsen, 1 og 2 trinn skulle ledes inn på skolen, deretter skulle 3, 4, korpset, 5 og 6 trinn også ledes opp Tverråsen for å komme på baksiden av skolen. Meningen var å kunne ha litt bedre kontroll på de minste og unngå kaos ved ankomst. Dette fungerte nesten slik det skulle. Vil anbefale og informere ekstra godt om ankomsten i 2020, så kanskje det vil fungere.

- Etter at toget er ankommet skolen: Samle sammen alle faner og flagg for å plassere disse inn i FAU boden inne på skolen.

Fordeling av rodemedlemmer under toget: 3 fra tog roden tok i mot faner og flagg. Møtte 1,5 timer før toget for oppmerking. Tog sjef møtte ved Hvamodden 60 minutter før toget skulle starte - mange som var tidlig ute til toget. Deretter kom det 3 til slik at vi hadde en på trinnene 1-6, trinn kontakt gikk med 7, tog sjefen satt på lasteplanet. Pluss to fra rigg som gikk ved siden av lastebilen.

Vi hadde en vakt med bilsperre i Vendla, en bilsperre i Ridder Flemmingsvei, samt en ved Kiwi som også sperret for russebusser. Pluss at logistikksjef sperret Tverråsen/Kjernåslia. To fra lodd sperret veien ved nesøya barnehage.

Togstarten fungerte flott og stort sett alle barne gikk i toget hele veien fra Hvamodde til skolen. Det fungerte veldig bra med fordelingen musikk fra lastebil og korpset litt lengre bak. Dette ga hele toget mere liv. Med den avstanden vi hadde kan både bil og korps spille hele tiden. Vi trodde vi måtte spille annenhver, men oppdaget underveis at det var bare å spille på, da musikken ikke traff hverandre.


Etter toget:

Fordelingen av roden etter toget ble som følger:

5 stk russevakter/loddselgere, disse sørget for at det ikke ble noe tull og tøys med de 6 russebussene som dukket opp. Selv om dette er gøy for barne er det utrolig viktig å sørge for at ingen går inn på bussene og at ingen løper ut i veien for å hente russekort.

4 stykker inkl. tog sjefen hadde vakt inne på skolen, uteområdet, samt garasjen. Det ble oppdaget et par stykker som hadde sneket seg bak sperringene og opp i skolebygningen. Eller gikk alt rolig for seg.


Legevakt/HMS:

1 i roden var Lege og hadde ansvaret for sanitet. Her måtte vi også låne inn en sykepleier fra dekorasjon. Disse var stasjonært inne på Regnbuen under hele arrangementet.

Lage og kommunisere beredskapsplan ved skader/uhell/akutt sykdom, herunder:

1) oversikt over hvem skal kontaktes når og hvor, danne en sanitetsgruppe med lege og evt. sykepleier under arrangementet samt sikre tilgang på medisinsk utstyr (hjertestarter (lånes fra Bikuben dagen før og plasseres på et trygt sted på Regnbuen), plaster, bandasje, pledd etc.)

2) Sikre at vi etablerer et fast punkt på skolen som mottak, med skilt med rødt kryss – skilt ligger i FAU-boden

Erfaringer fra 2019: Under arrangementet var det et par kontakter med skrubbsår/ små blødninger. Behov for plaster. Mange med gnagsår, husk å kjøpe inn litt mer av denne typen plaster. Ingen større hendelser.

Vi hentet hentet hjertestarteren i Bikuben før ca. klokken 16.00 den 16. mai.

Ved alvorlig skade skal 113 kontaktes og evt HLR praktiseres ved behov i ventetid.

Det anbefales innkjøp av isposer, noen selvklebende kompresser for eksempel 10x10 cm og 5x7 cm, mepore 6x7 cm, 3 pakker x5 sterile tupfere, 4 stk 4m x10 elastisk bandasje, sterilt vann og vanlig plaster, samt gnagsårplaster.

I tillegg bør legevakten ha et par pledd tilgjengelig.


FORDELING AV RESSURSER 2019:

Tog sjefen:

- Sørge for at roden gjennomfører oppgavene sine. - Hjelpe til med å stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai. - Møte ved Hvamodden 45 minutter før toget. - Styre musikken fra lasteplanet. - Etter toget: Vakt på skolen, uteområdet og garasjen. Bistå der det trengs.


Ressurs 1:

- Hente hjertestarteren 16 mai hos Bikuben barnehage - Hjelpe til med å stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai. - Gå med 5. trinn. Bære fanen. Sørge for liv i toget toget - Møte ved Hvamodden 45 minutter før toget. - Etter toget: Vakt på skolen, uteområdet og garasjen. Bistå der det trengs.

Ressurs 2:

- Hjelpe til med å stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai. - Møte ved Hvamodden 45 minutter før toget. - Gå med 6. trinn. Bære fanen. Sørge for liv i toget. - Etter toget: Vakt på skolen, uteområdet og garasjen. Bistå der det trengs.

Ressurs 3:

- Hjelpe til med å stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai. - Møte ved Hvamodden 45 minutter før toget. - Gå med 1. trinn. Bære fanen. Sørge for liv i toget. - Etter toget: Vakt på skolen, uteområdet og garasjen. Bistå der det trengs.

Ressurs 4:

- Hjelpe til med å stryke hovedfane og flagg til flaggborg (12 stk) på ettermiddag 16 mai. - Veisperring Ridder Flemmings vei, møte 11.45 - Etter toget: Russevakt/Loddsalg

Ressurs 5:

- Dekorere/klargjøre Lastebil 16 mai, hjelpe til med rigg - 17 mai: Hente faner og flagg på skolen 10.30, frakte til Hvamodden, tegne opp plassering. - Gå med 4 trinn. Sørge for liv i toget. - Etter toget: Russevakt/loddsalg

Ressurs 6:

- Ansvarlig for å skaffe høytaler til lastebilen. - Dekorere/klargjøre Lastebil 16 mai, hjelpe til med rigg - 17 mai: Hente faner og flagg på skolen 10.30, frakte til Hvamodden. - Gå med 2 trinn. Sørge for liv i toget. - Etter toget: Russevakt/loddsalg

Ressurs 7:

- Dekorere/klargjøre lastebil 16 mai, hjelpe til med rigg - 17 mai: Hente faner og flagg på skolen 10.30, frakte til Hvamodden. - Sperre Vendla ved Hvamodden med bil etter at bussen har passert. - Etter toget: Russevakt/loddsalg

Ressurs 8:

- Samle info om trinnkontakter og sende ut info skiv i forkant av toget. - Dekorere/klargjøre lastebil 16 mai, hjelpe til med rigg - Sperrevakt ved Kiwi 17 mai fra 11.30 Sørge for at ingen russebusser får passere. Ringe når Nesøya bussen passerer. - Etter toget: Russevakt/loddsalg

Ressurs 9:

- I forkant av arrangementet: Ansvar for å sjekke hva som finnes og innkjøp av nødvendig materiell til Sanitet. Lage en beredskapsplan for 17 mai i samarbeid med sykepleier. - HMS gjennomgang. - Sanitetsansvar og ansvarlig lege 17 mai. Vakt på regnbuen.

Ressurs 10:

- Ansvarlig for dekor 16 mai - Møte klokken 11 på skolen 17 mai. Vandrevakt frem til toget avvikles. - Sanitet på regnbuen under arrangementet 17 mai.


Veivakt ved Nesøya barnehage

- Her lånte vi inn to stk. fra lodd som bare holdt vakt mens toget passerte.


NB, NB!!!!!!!!!! Ingen foleldre på trinnet går hjem før alt er ryddet på plass etter arrangementet.

Tidligere år[rediger]

Togsjef_2018

Togsjef_2017

Togsjef_2016

Togsjef_2015

Togsjef_2014

Togsjef_2013

Togsjef_2012

Togsjef_2011

Togsjef_2010

Togsjef_2009

Togsjef_2008

2007

Nina Lunde nina.lunde@dokumenthuset.no 93225583

Rapport fra togsjef 17



http://www.maxb.no/mediawiki/index.php?title=Togsjef_2019&action=purge